Kezdőlap

Tudja meg, mit tudnak Cégéről!

A Business Intelligence vagy más néven Üzleti Hírszerzés tevékenységünk révén nem csak a külső környezet információi dolgozhatók fel, hanem Megbízónk belső információáramlását is, valamint a külső környezet felé áramlását is ellenőrizhetővé tesszük.

 

A megbízónk által meghatározott környezetet és tevékenységet megjelölve cégünk az alábbi üzleti hírszerzési feladatok ellátását vállalja:

 

1. Üzleti környezet vizsgálat: külső és belső
A vizsgálat keretében elvégezzük a vizsgált termékek és szolgáltatások iparági elemzését, elkészítjük PEST és SWOT analízisét, számba vesszük a konkurencia főbb jellemzőit.

2. Céginformáció
Elkészítjük adott cég/ek gyors átvilágítását, amely tartalmazza a cégadatokat, a tulajdonosok körét, a tevékenységüket, jellemző termék és szolgáltatási kategóriákat, min. két éves mérlegüket, likviditásuk értékelését, banki kapcsolataikat, valamint marketing és pénzügyi helyzetük értékelését.

3. Csoportra vonatkozó pénzügyi gyorselemzés
Az iparági pénzügyi mutatókat összevetjük a vizsgált cégek csoportjának pénzügyi mutatóival, amely a mérlegek, valamint a speciális kérdések kutatása során összegyűjtött adatokra épül.

4. Partnerfigyelés
Megrendelő által definiált partner (beszállító, konkurencia, megrendelő, stb.) tevékenységének rendszeres vagy időszakos követése, az adatok kiértékelése.

5. Marketing audit
Megbízó által megjelölt vállalkozás marketing és értékesítési tevékenységének vizsgálata, abból az alábbi szempontok alapján összegző jelentés készítése.
a. Marketing stratégiájának követése
b. Termékek és szolgáltatási szintek átvilágítása
c. Marketing költések figyelése
d. Árfigyelés / Árkövetés
e. Konkurencia vizsgálat
f. Próbavásárlások / Inkognitó tesztek

6. Megbízó ügyfélszolgálata hatékonyságának mérése
A vizsgálat megbízó saját ügyfélszolgálatának hatékonyságát, illetve reakcióit vizsgálja, önteszt jelleggel, időszakos vagy eseti formában.

7. Sajtófigyelés, olvasószolgálat
Rendszeres és szisztematikus sajtó- és elektronikus médiafigyelés, amely adott témában, kulcsszavas keresésen alapul. Az olvasószolgálat eseti megbízás alapján, adott időszakban fellelhető információk begyűjtése és azok elemzését jelenti.

8. Adatbányászat
Megrendelő által definiált kérdéskörben végzett információgyűjtés és rendszerezés.

9. Értékelő elemzések készítése
Adott iparágban működő vállalkozás tevékenységének mélyreható elemzése és az adatokból következtetések levonása, trendek felállítása.

10. Különleges kérdések
Megrendelő által igényelt témában feltett adekvált kérdéseinek megválaszolása érdekében alkalmazott technikák és eljárások.

A B.I. felépítése
a nagyításhoz kattintson a képre

 

 

 
 

adatvédelmi elv | netikett | honlap térkép | archívum | impresszum| vendégkönyv